Főbb témacsoportok:

 

Rendezvényeink, események 2023-ban

 

Belföldi és külföldi túrák, kirándulások 2023-ban

 

 

 

 

 

Rendezvényeink, események 2023-ban

Nyugdíjasok Egyesületének Előszilveszteri bálja

 

2023. december 30-án rendezte meg a Nyugdíjasok Egyesülete a Slyven Étteremben Előszilveszteri bálját.

Választható vacsorák voltak

A) menü

B) menü

Sült csirkecomb 1 db, sonkatekercs 1 db, szalonnába tekert csirkemáj 2 db, franciasaláta

Rántott sajt, rántott gomba, tartármártás, rizs

Menü ára egyesületi tagoknak 4.200 Ft, nem egyesületi tagok részére 4.600 Ft. volt.

 

(Beszámoló az estről)

Karácsonyi ünnepség a Nyugdíjasok Egyesületében

 

2023. december 15-én 14 órára a Nyugdíjasok Egyesülete elnöksége meghívta tagjait karácsonyi ünnepségre a Pákolitz Közösségi Házba. Közreműködő csoportok voltak: Örömtánc Máriával Csoport; Baranya Bokréta Népdalkör.

 

(Meghívó)

A   C.H.A.N.G.E.R.S-2.0 pályázatunk bemutatása

 

2023. november 28-án 10 órakor volt a bemutató a Pákolitz Házban a C.H.A.N.G.E.R.S-2.0 pályázatunk céljairól, partnereiről, feladatairól, a képzések tématerületeiről, az ismeretátadás módszertanáról, eddigi eredményekről és a jövőbeli tennivalókról. A pályázat részleteiről itt lehet olvasni: https://nyugegy.hu/CHANGERS-2-0-EU.htm

 

(Meghívó) (Központi szórólap) (Előadás) (Bemutató anyag)

Idősgondozás

 

Idősgondozás kérdése kibővített elnökségi ülésen

 

2023. november 14-én a Nyugdíjasok Egyesülete kibővített elnökségi ülésen foglalkozott az idősgondozás kérdésével. Ennek fontos része volt a gödöllői Promt-H Kft. részéről bemutatott ERASMUS+ pályázat során kidolgozásra kerülő digitális képzési anyag az informális gondozók számára. Ennek próbájára vállalkoznak Egyesületünk jelentkező tagjai. Ezzel újabb európai uniós pályázatban veszünk részt.

 

(A kérdéskör és a projekt részletes ismertetése)

 

Budapest Országház

VI. Országos Nyugdíjas Parlament az Országházban

 

2023. november 10-én szervezte meg az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület az Országházba a VI. Nyugdíjas Parlament ülését. Javaslatok egyeztetésére, közös dokumentum elfogadására került sor. Baranya Vármegye is képviseltette magát. A résztvevők Határozatot fogadtak el a megyei nyugdíjas parlamenteken és az Országos Nyugdíjas Parlamenten elhangzottak alapján.

(Rövid összefoglaló képekkel) (Határozat)

 

Kodály Zoltán Gimnázium

VIII. Meszesi Dalfesztivál

 

2023. november 16-én 16 órától került sorra a Kodály Zoltán Gimnáziumban (Pécs, Dobó István utca 35-37) a VIII Meszesi Dalfesztiválra, amelyen dalkörök, kórusok (köztük öt a Nyugdíjasok Egyesületéből) mutatkoztak be Pécsről, valamint Baranya és Tolna megyéből. A szervező intézmény a Bányászok Érdekvédelmi Kulturális Egyesülete volt.

(Beszámoló a Dalfesztiválról) (Program)

Pécsi Hírek

 

„Szenior” rovat

Elindult a Pécsi Hírekben a „Szenior” rovat, ami csak az „Időseket” érintő témákkal fog foglalkozni

 

2023. november 13-án Pécsi Hírek hetilapban (68 ezer példányban jelenik meg) egy oldal terjedelemben indult az „Szenior” rovat. (első írás: Pécsi Hírek XX. évf. 37. szám, 2023. nov. 13. 10. oldal). Ennek szerkesztésében a Nyugdíjasok Egyesülete döntő szerepet vállal. Az első írást kéthetente követi a többi.

 

(A cikk kézirata)

 

 

Pécs, Előkészítő ülés

Előadás a Nyugdíjas Parlament tevékenységéről

 

2023. október 12-én 15.00 órai kezdettel Karácsony Mihály az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület Elnöke tartott előadást Pécsen.

 

Helyszín: Szivárvány Gyermekház, Pécsi Kulturális Központ. Pécs, Uránváros dr. Veress Endre utca 6.

Témák: nyugdíjkérdés, készülő nyugdíjtörvény, azzal szembeni elvárások, időspolitika, a kormány szociálpolitikája, valamint a VI. Országos Nyugdíjas Parlament előkészületei, programja, célkitűzései.

Szenior Mozgásnapok

 

2023. október 9. és 14. között szervezte meg a Nyugdíjasok Egyesülete a Szenior Mozgásnapokat. Cél: mozogjunk együtt a hét minden napján. Tornázzunk, gyalogoljunk, pingpongozzunk, teniszezzünk, ismerkedjünk a petangue játékkal. A napi programok időpontját és helyét a Részletes Programban adtuk meg itt a honlapunkon és facebook oldalunkon.

 

(Felhívás) (Részletes program) (Beszámoló)

Idősek Világnapja a Kodály központban

 

2023. október 02-án és 03-án mindkét napon 11.00 és 14.00 órai kezdettel a Kodály Központban ünnepi műsort szervezett a város önkormányzata az Idősek Világnapja (október 1) alkalmából. Résztvevők voltak: a Pannon Filharmonikusok művészei, a Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei, a Pécsi Nemzeti Színház művészei. Egyesületünkből is szép számmal hallgattuk meg az igényesen összeállított műsort.

(Meghívó)

Mozdulj Te is Európával!

 

2023. szeptember 23-30 között az Európai Sporthét (https://www.europaisporthet.hu/) alkalmából a Nyugdíjasok Egyesülete a Baranya Megyei Szabadidősport Szövetséggel (https://masport.hu/) közösen 2023. szeptember 28-án, csütörtökön Szenior Mozgásnapot szervezett a Malomvölgyi tóhoz. Találkoztunk 8.45-kor a Malomvölgyi buszmegállóban és onnan gyalog mentünk ki a tóhoz.

(Felhívás)

Kibővített elnökségi, klubvezetői értekezlet

 

2023. szeptember 26-án 9 órától a Nyugdíjasok Egyesülete kibővített elnökségi és klubvezetői értekezletet tartott a felújított, nagyon elegáns Pákolitz Közösségi Házban. (Pécs, Komját Aladár u. 2.)

(Program)

Pécs, Széchenyi téri színpad

Zene és tánc egy életen át – 2023

 

2023. szeptember 23-án 14.00 órai kezdettel a Szépkorú Közösségek keretében Egyesületünk három klubja is fellépett a Széchenyi téren rendezett műsor keretében:

- Assonantia Nőikar

- Senior Örömtánc Béres Máriával

- Törteli Ildikó senior tánccsoportjának bemutató előadása

(További Programok)

 

Aktív Idősek Konferencia

 

2023. szeptember 21-én 9-16 óra között zajlott le a PTE Egészségtudományi Karán (Pécs, Vörösmarty u. 4.) az Aktív Idősek Konferenciája, amelynek teljes, 6 és félórás felvételét itt lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=870vqxK718Y Ez a program az Aktív Magyarország keretein belül valósult meg.

 

 (Részletes program végleges) (Program)

Központi Szén- és Uránbányászati Emlékmű, Pécs, Ágoston tér

Bányásznapi rendezvények Baranyában, Pécsen

 

2023 szeptember 2-án, 3-án bányásznapi megemlékezések voltak Baranyában (Pécsen, Komlón, Bakonyán, csertetőn, Kővágószőlősön)

2023 szeptember 3-án a Pécsi Kulturális Központban egésznapos program volt. Ennek hagyományosan fontos eseménye a főzőprogram és a zenés műsorok. (Meghívó a PKK-ba)

2023 szeptember 3-án 17 órakor volt az Ágoston téren a koszorúzási ünnepség. Ünnepi beszéfet mond Péterffy Attila PMJV polgármestere és Verbőci József okleveles bányamérnök. (Meghívó Ágoston térre)

Nemzetiségi Hagyományőrző Fesztivál, Pécs

 

2023. szeptember 2-án, szombaton 12 órától este 20 óráig Nemzetiségi Hagyományőrző Fesztivál volt Pécsen a Széchényi téren a nemzetiségi kultúra és gasztronómia iránt érdeklődők számára. A nemzetiségek a rendezvényen ételkülönlegességeiket, táncaikat, zenéjüket mutatták be.

 

(Program)

Pécs, Kodály Központ

Pécs városnapi díszhangverseny

 

2023. szeptember 1-én 19.00 órakor volt a város napi díszhangverseny a Kodály Központban, amelyen Egyesületünkből sokan vettünk részt.

A zeneművek: Kodály Zoltán: Minuetto serio, Weiner Leó: Magyar népi táncok - szvit, Op.18; Vajda János: TÖREDÉK, A teljesség felé, kantáta.

Közreműködnek: Pál Botond – tenor; Pécsi Egyetemi Kórus; Pécsi Egyetemi Nőikar; Pécsi Egyetemi Zenekar; Pannon Filharmonikusok

Vezényel: Vass András és Kozsár Balázs.

(Program)

Kiskunhalas Csipke Hotel

NYOK kihelyezett ülést tartott Kiskunhalason

 

2023. augusztus 28-30 között a Nyugdíjasok Országos Képviselete Kiskunhalasra szervezte kihelyezett ülését. Ennek fő témája Magyarország „Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve” alapján a nyugdíjrendszer felülvizsgálata, reformlépések kialakítása. Ennek során a NYUSZET által 2021-ben kidolgozott „A nyugdíjrendszer korszerűsítésére” című anyag aktualizálására került sor. Egyesületünket dr. Német Béla képviselte.

(Program Kiskunhalasra)

IV. Perekedi Családi és Gasztrofesztivál

 

2023. augusztus 26-án (szombat) szervezte meg a Perekedi Kulturális Egyesület a Sportpályán az egész napos fesztivált, amelyen Egyesületeink szép számmal képviseltették magukat. Ezek voltak a főbb események: lecsófőző verseny, számos rendezvény gyerekeknek; 10 órától késő estig színpadi programok.

 

(Résztvevők) (Programok) (Beszámoló)

A Nyugdíjasok Egyesülete Szenior Teniszklubjának tagjai számára méltó környezetet alakítottak ki a sportolás és a kellemes időtöltés számára

 

2023 június 21-re elkészült a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. anyagi, továbbá a PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft., és a BIOKOM Nonprofit Kft. természetbeni támogatásával, valamint a klubtagok nagyon jelentős önkéntes munkájával a Nyugdíjasok Egyesületének Szenior Teniszklubjának sporttelepe.

 

(Összefoglaló a munkákról, azok eredményéről)

Szépkorúak Tavaszi Kulturális Találkozója

 

2023. június 3.-án (szombaton) 13-17 óra között került sorra Pécs Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házában (Apáczai Csere János körtér 1.) a Kulturális Találkozóra. Nyugdíjas kórusok, népdalkörök, tánccsoportok, szavalók, énekesek, hangszeres előadók 24 műsor programban mutatkoztak be. A részletekről a mellékelt Beszámolóban olvashatunk.

(BESZÁMOLÓ)   (Felhívás)

 

Pécs, Baranya Vármegye

Megtartotta ülését a Baranya megyei Nyugdíjas Parlament

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/pecsett-ult-ossze-a-megyei-nyugdijas-parlament/

 

2023. május 25-én 14. órától, a PMJVÖ tanácstermében volt a Baranya megyei Nyugdíjas Parlament ülése az országos rendezvényre, amit a Nyugdíjasok Egyesülete (Pécs) szervezett meg. Az ülésen számos hozzászólás kísérte a Határozat tervezetet és megválasztották a 2023 novemberében esedékes Országos Nyugdíjas Parlament VI. ülésére a küldötteket.

A múlt évi Parlament június 16-án zajlott az Országház Felsőházi termében. Az ülés szakmai szempont rendszeréről beszámoltunk.

(BESZÁMOLÓ Parlamentről) (Pécsi Idősügyi Tanács Munkacsoportjai)

Nyugdíjasok Egyesülete beszámoló és vezetőség választó Küldöttgyűlése

 

2023. május 16.-án a felújított Pákolitz Közösségi Házban 28 küldött részvételével tartotta meg Küldöttgyűlését. A beszámolókat a szakmai munkákról, valamint a múlt évi és a tervezett költségvetésről, valamint az elnökség megválasztásáról az 4-1-230516-Kuldottgyules.htm olvashatunk.

Zenés majális

 

2023. május 6-án 16 órai kezdettel a Nyugdíjasok Egyesülete Zenés majálist szervezett a Slyven Étterembe. Három menüből lehetett választani. Ezek költsége: 4200 Ft

 

Választható vacsorák

A menü

B menü

C menü

Cigánypecsenye petrezselymes burgonya savanyúság

Szezámmagos rántott csirkemell csíkok rizs savanyúság

Rántott gomba rántott sajt rizs savanyúság

Jegyeket az egyesület irodájában lehetett megvásárolni március 16-tól április 28-ig.

(Dobó István u. 86-90)

Idős-fiatal lakhatási program. Intergenerációs otthonmegosztás

 

2023. május 3-án a Szenior Akadémián Török Bettina és Knyihár Éva tartottak bemutatót arról, hogyan lehetne összehozni két magányos és alacsony jövedelmű társadalmi csoportot, a nagyon eltérő korú embereket, a tanuló (zömmel egyetemista) fiatalokat és az egyedül élő, lakással bíró idős embereket az intergenerációs albérleti modell kapcsán.

 

(Ismertetés az intergenerációs otthonmegosztásról)

Versmondó verseny a Nyugdíjasok Egyesületében

 

2023. április 22-re 10 órai kezdettel a Nyugdíjasok Egyesülete Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából versmondó versenyt hirdetett a Pákolitz Közösségi Házba (Pécs, Komját Aladár u. 2).

Jelentkezési határidő: április 14. (péntek) déli 12 óra volt. Jelentkezni lehetett: nyugegy@gmail.com (Név, e-mail, telefon, postacím, verscím) (Elmaradt)

(Felhívás)

Helyi Esélyegyenlőségi Program, Pécs

Helyi Esélyegyenlőségi Fórum alakuló ülése

 

2023. április 5.-én 14 órai kezdettel került sorra Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Helyi Esélyegyenlőségi Programjának megfelelően a Helyi Esélyegyenlőségi Fórum alakuló ülésére a Civil Közösségek Háza (Pécs, Szent István tér 17.) Konferenciatermében.

 

(Helyi Esélyegyenlőségi Program)

 

Játékos agytorna. Szellemi vetélkedő volt 2023. tavaszán

 

Harminc kérdésből álló tesztek voltak, melyeket egyénileg, otthonról lehetett teljesíteni. A válaszadáshoz bármilyen segítséget igénybe lehetett venni.

Első „kör” 2023. február 3-án déli 12 óráig. (Kérdések) (Megoldások, Nyertesek)

Második „kör”2023. március 3-án déli 12 óráig (Kérdések) (Megoldások, Nyertesek)

Harmadik „kör” 2023. április 3-án déli 12 óráig (Kérdések) (Megoldások, Nyertesek)

Negyedik „kör” 2023. május 3-án déli 12 óráig (Kérdések) (Megoldások, Nyertesek)

Ötödik „kör” 2023. június 2-án déli 12 óráig (Kérdések)  (Megoldások, Nyertesek)

 

A kérdések letölthetők és DOC file-ként kitölthetők

NYOK Országos Képviseleti Tanácsának (OKT) ülése

 

2023. március 31.-én 10 órai kezdettel tartotta meg a NYOK a Képviseleti Tanácsülését Budapesten. A Beszámolót és a 2023. évi munkatervet Papp Katalin elnök terjesztette elő. Levezető elnök Juhász László (NyUSZET) volt. Aktuális témákról Katona Tamás és Tömpe István közgazdászok tartottak előadást. Egyesületünket dr. Német Béla képviselte. Tajigás Katalin javalatot tett az éves szakmai képzés programjára.

(Az ülés napirendje)

Egyesületi értekezlet, kibővített elnökségi ülés

 

2023. március 28-án (kedden) 9 órai kezdettel a Nyugdíjasok Egyesülete egyesületi értekezletet, kibővített elnökségi ülést tartott a felújított Pákolitz Közösségi Házban.

(Előzetes program) (Klubjaink beszámolói)

Pécsi Dalosnap 2023

Pécsi Dalosnap rendezvénye

 

2023 március 23-án 17.45 kezdődően szervezte meg a Pécs-Baranyai Kórus- és Zenekari Szövetség, a Pécs-Baranyai Kodály Társaság a Pécsi Dalosnapot a Kodály Zoltán Gimnázium aulájában.

 

(Teljes program) (Meghívó)

SZABADEGYETEM márciusban a TEBMSZ szervezésében

 

A Társadalmi Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége márciusban három előadásból álló Szabadegyetemet szervezett. Helyszín: Apáca u. 15.

 

(Program)

Nőnapi bál

 

2023. március 11-én 16 órától 22 óráig tartotta a Nyugdíjasok Egyesülete a Nőnapi bálját a Slyven Étteremben. Három menüből lehetett választani. Ennek költsége: 4200 Ft

 

Választható vacsorák (Meghívó)

A menü

B menü

C menü

Sonkával sajttal töltött karaj rántva, rizs, savanyúság

Csirkecomb jóasszony módra (gomba, szalonna, gyöngyhagyma) burgonya

Rántott gomba, rántott sajt, rizs tartár

 

Jegyek az egyesület irodájában megvásárolhatók 8-12 óra között. (Dobó István u. 86-90)

Idősügyi Koncepció 2023

PMJV közgyűlése elfogadta Pécs város Idősügyi Koncepcióját

 

2023. február 21-én Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése 52/2023(II.21.) sz. határozatában elfogadta a Pécs Idősügyi Koncepcióját. A dokumentum elkészítésére a város önkormányzata a Nevelők Háza Egyesülettel kötött szerződést.

 

(Idősügyi Koncepció letölthető)

Kertész szabadegyetem január-februárban

 

2023. január 30-án és február 13. 20. és 27-én négy alkalommal a Társadalmi Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége az Apáca utcai épületében, rendszeresen, 15 órai kezdettel négy előadást szervezett faültetésről, kertművelésről, paradicsom termesztésről.

(Részletes program)

Hamar Dániel, Porteleki László,

Éri Péter, Sipos Mihály

A Muzsikás együttes Rendhagyó énekóráján vettünk részt

 

2023. január 24-én Pécsi Református Kollégium Általános Iskolájában és a Gimnáziumában az Egyesületünk énekkarainak képviseletében Kunváriné Okos Ilona vett részt a felsősök és a gimnazisták számára rendezett Rendhagyó énekórákon, amiket a Muzsikás Együttes tartott.

(Rövid beszámoló)

EU-s pályázatunk kezdő összejövetelén vettünk részt Budapesten

 

2023. január 10-én és 11-én Molnár Ferenc, Lovák Ibolya, dr. Német Béla és Posztós Anikó részt vettek a C.H.A.N.G.E.R.S.-2.0 pályázat megnyitó ülésén, ahol a hat ország képviselői megismerkedtek egymással és elfogadták a kétéves program tennivalóit és költségvetését.

 

(Nyugdíjasok Egyesületének bemutatkozása) (Pályázat összefoglalója)

Idősek, fiatalok együtt ismerkednek az infokommunikációval

A Nyugdíjasok Egyesülete és az Élménylelő Ifjúsági Egyesület több pécsi középiskola diákjaival együtt szervezi az ezt kurzust. Az internet, online területén megszerezhető tudás elsajátításának érzelmileg egy új módszere ez. Ennek lényege, hogy a középiskolás korú „tanító” és az idős „diák” együtt ismerkedik az okostelefonnal, a személyi számítógéppel és ezek „szolgálatásaival”.

 

2022 tavaszán már megszerveztünk egy ilyen kurzust. Annak tematikájára és eredményeire kapcsolva lehet a kezdeti próbálkozásokról tájékozódni. Egy ilyen programot egyébként a Telekom kezdeményezett „Legyél te is MOST generációs” felhívás keretében (https://legyelteis.hu/most_generacios/).

 

A szervezés október folyamán zajlik. Jelentkezni lehet a következő címeken: drnemetbela@gmail.com; tasnadizsofia@gmail.com;  nyugegy@gmail.com; lovak.ibolya@gmail.com. Honlapunkon pedig folyamatosan adunk tájékoztatást.

 

 

Belföldi és külföldi túrák, kirándulások

Városnézés, színházlátogatás Kaposváron

 

2023. október 21-re egynapos „kirándulást” szervez a Nyugdíjasok Egyesülete Kaposvárra, amely során részletes ismerkedés lesz a város nevezetességeivel, este pedig a Csiky Gergely Színházban megtekintjük Claude Magnier: Oscar című vígjátékát.

 

(Részletes program) (Beszámoló)

Prága óváros

Háromnapos út Csehországba

 

2023. október 5–7-ére három napos autóbuszos kirándulást szerveztünk Csehországba. Első nap VelkéPopovice-ban a Kozel sörgyárban tettünk látogatást. Délután Prágában a Vencel tér, az Opera, a Nemzeti Múzeum és a Lucerna palota került sorra. Második nap Prágában a Szent Vitus székesegyház, a városháza és a Szent György bazilika következett. A harmadik nap hazafelé Kutna Hora falut és a gyönyörű Szent Borbála katedrálist látogattuk meg.

 

(Program) (Beszámoló)

Cifrapalota

A Kiskunság szívében, Petőfi nyomában

 

2023. szeptember 21-re egynapos autóbuszos kirándulást szerveztünk Kecskemétre (Városháza, Cifrapalota, Bugaci park) és Kiskőrösre (Petőfi Sándor Szülőháza, János Vitéz Látogatóközpont).

 

(Program)

 

BIOKOM, Dél-KOM Dél-Dunántúl nagy hulladékgazdálkodó szervezetei

 

2023. szeptember 21-én Szenior Kirándulók kis csapata látogatást tett a Kökényi Regionális Hulladékkezelő Központban. „Hulladéktermelésünk” eredményeinek Ilyen-olyan formátumú hasznosítását, és lerakását illetően Magyarország, de Közép Európa, talán legjobban kiépített, jelenlegi hulladékgazdálkodási elvárásoknak eleget tevő nagyüzemét sikerült megtekinteni és elég részletes ismereteket szerezni, amit ezúton adunk tovább.

(Beszámoló mindenkinek)

Csáktornyai vár

Kétnapos út Horvátországba, Szlovéniába

 

2023. augusztus 24-25-ére kétnapos autóbuszos kirándulást szerveztünk. Első nap Horvátországban ellátogattunk Varasra, Trakošćanba, Zagorjere.  A második nap Szlovéniában Ptuj és Jeruzalem meglátogatására került sor, hazafelé pedig „bevettük” Csáktornyát.

 

(Program)

Mariazell, Kegytemplom

Kirándulás Alsó-Ausztriába és Steiermarkba

 

2023. június 8–9–10-én három napos autóbuszos kirándulást szerveztünk.  Első nap Gloggnitzbe (Lindt Csokoládégyár), majd Schneebergbe utaztunk. Második nap Ötscher Naturpark, majd Mariazell (Kegytemplom, mézeskalácsüzem) volt a cél. Harmadik napon várkastélyok megtekintése következett (Kapfenberg, Herberstein). A részletekről a mellékelt képes Beszámolóban olvashatunk.

(Beszámoló) (Program)

Buddhista Béke Sztúpa

Kirándulás Észak-Zalába, Kemenesaljára

 

2023. május 18-19-én kétnapos autóbuszos kirándulást szerveztünk. Első nap ellátogattunk Kehidakustányba (Deák Ferenc), Zalaegerszegen az Alsóerdőbe, a Jeli arborétumba. Sárváron lehetett fürdeni és megtekinteni a Nádasdy-várat. Második nap a Ság-hegy, Kemenes Vulkánpark, majd Zalaszántón a Buddhista Béke Sztúpa került sorra.

(Program)

Ozora, Pipó vára

Kirándulás Fejér és Tolna vármegyék határára

 

2023. április 14. péntekre egynapos autóbuszos kirándulást szerveztünk Ozora (Pipó vára), Dég (Festetics kastély), Rétszilas (tavak) bebarangolására.

 

(Program)

Önarckép

Látogatás Budapesten az El Greco kiállításon

 

2023. január 26-án a Szenior Kirándulók megtekintették a Szépművészeti Múzeumban az El Greco életművét átfogóan bemutató kiállítást. (https://www.szepmuveszeti.hu/kiallitasok/el-greco/ )

 

(El Greco kiállítás)

 

Vissza a Honlap KAPCSOLÓK oldalra